(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 žloutky, 60g cukru krupice, 3g prdopeč, 225g polohrubé mouky, 125g hery, 1-2 lžíce mléka.
/
Na náplň: 4 akorátní jablka, vanilkový nebo skořicový cukr, 2 bílky, 30g cukru moučka, rybízová marmeláda
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme tbylé ingredience na těsto a zpracujeme. 1/3 těsta dáme do mražáku a 2/3 do lednice. Necháme půl hoďky odpočinout. 2/3 těsta vyválíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rybízovou (nebo jinou kyselejší) marmeládou, poklademe nakrájené jablka (nejlepší jsou nakrájené, nastrouhané jsou pak jak ňahňačka!!!) a posypeme vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Z bílků a cukru ušleháme sníh, dáme na jablka a na to nakrájíme na struhadle 1/3 těsta z mražáku. Pečeme na 150°C cca 30 minut.
POZOR toto množství dělám na malý plech!!! 23x23 cm!!!
POZOR toto množství dělám na malý plech!!! 23x23 cm!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé